Condensdrogers

CONDENSDROGER

Allereerst gefeliciteerd met uw aankoop en bedankt dat u voor Budget Witgoed heeft gekozen.
Hieronder vindt u informatie over hoe u uw condens droger het beste kan onderhouden.
Deze kleine punten van onderhoud kan een wereld van verschil maken in de levensduur van uw machine.

Pluizenfilter
Uit de was vrijgekomen pluizen worden opgevangen in filters in de deur en deuropening. Maak deze pluizenfilters schoon na iedere droogbeurt. Zo voorkom je een langere droogduur en hoger energieverbruik. Bovendien kan pluis dat in het binnenwerk van de wasdroger terechtkomt de droger beschadigen. Als er pluis zit op onderdelen die heet worden, kan zelfs brand ontstaan. Als de filters erg vies zijn, kun je ze met water schoonmaken. Droog de filters goed af voor je ze terug zet in de wasdroger.

Condensbak
Condens- en warmtepompdrogers halen het vocht uit de lucht waarmee de was gedroogd is en vangen dit op in een condensbak. Is de droger niet op een waterafvoer aangesloten? Leeg deze bak dan na iedere droogbeurt.

Condensor/warmtewisselaar
Maak bij condensdrogers (waaronder warmtepompdrogers) de condensor regelmatig schoon. Sommige wasdrogers geven door middel van een lampje aan wanneer dit moet gebeuren.
Bij condensdrogers moet je ongeveer eens per maand de condensor met bijbehorende onderdelen uit de droger halen en afspoelen met water. Het filter van de warmtepompdrogers maak je om de 5 droogbeurten schoon. De pluizen van de condenskast verwijder je met een stofzuiger. Check hiervoor de gebruiksaanwijzing. Warmtepompdrogers met een zelfreinigende condensor hebben 2 andere filters die regelmatig schoongemaakt moeten worden. 

Buiten- en binnenkant
De buitenkant kun je met een mild reinigingsmiddel afnemen. Gebruik geen agressieve middelen of schuurmiddel

Aanbevolen capaciteit
En tot slot probeer u aan de kilo inhoud van uw droger te houden.
Bij te veel over belading zal op den funest zijn voor de droger.
Ook is het zo dat de was niet goed droog word doordat er te weinig ruimte is.
 
 
Veel droog plezier!
m.v.g.
Budget Witgoed